Blogarchief

dinsdag 5 maart 2013

Herkenning van het kwaad -2-




De herkenning van ’t kwaad   -2-

Met een triomfantelijk lachje stapt hij de lift in en staat oog in oog met een jonge vrouw. Ze knikt even naar hem voor ze verveeld de knop van de 2e etage indrukt.  Hij knikt net zo nietszeggend terug en neemt haar daarna vanuit zijn ooghoeken op. Lange slanke benen gestoken in halfhoge zwarte laarsjes, een korte vaalblauwe spijkerrok. Haar zwarte leren motorjack lijkt een paar maten te groot en haar rode haar is quasi slordig opgestoken in een knot. Haar bleke, sproeterige gezicht ziet er -dankzij haar zwaar opgemaakte ogen ietwat potsierlijk uit. Hij schat haar begin twintig. Een simpele prooi. Haar lange, bleke hals lijkt naar hem te lonken. 

Zijn handen strekken zich automatisch uit en zijn vingers strelen zachtjes haar blanke huid.  Bij het kuiltje in haar hals houden zijn duimen stil en voeren een lichte druk uit op haar huid…  Lachten haar groene ogen eerst nog uitdagend naar hem, nu de druk van zijn duimen groter wordt staan ze angstig. De aderen in haar hals en voorhoofd zwellen op als smalle, kolkende rivieren onder de witte huid, wanneer zijn handen zich alsmaar strakker om haar hals spannen. Uiteindelijk ziet hij haar blik breken. Als hij haar loslaat zakt ze voor zijn voeten op de grauwe kale liftvloer in elkaar.

Zijn visioen wordt verstoord doordat de lift stopt en de jonge vrouw  twee passen naar voren doet om de lift te verlaten. Geschrokken steekt hij zijn grijpgrage handen diep in zijn zakken, sluit zijn ogen en snuift haar geur op. Ze ruikt als een frisse zeebries, of nee, gras met een lichte ondertoon van lavendel. Bracht haar geur hem eerst tot bedaren, de minachting waarmee ze hem nu aankijkt bezorgt hem nu een gevoel van opwinding.

Als vanzelf glijdt zijn hand over de gladde, zijden sjaal in zijn zak. Hij kan haast niet wachten tot hij deze aan de wand van zijn flat kan hangen. Zodra de liftdeuren zich openen kijkt de jonge vrouw hem nogmaals met een spottende blik aan, voor ze arrogant haar hoofd in de nek gooit en de galerij oploopt. Zijn blik volgt haar tot aan de deur waar ze haar sleutel uit haar tas vist. nr. 49 Het gebeuren zet zich vast in zijn brein en sluimert daar verder tot het moment dat hij er ooit gebruik van wenst te maken.  Hij drukt op het knopje van de vierde verdieping en wanneer de deuren zich hebben gesloten haalt hij de sjaal uit zijn zak en drukt hem stevig  tegen zijn gezicht. Rozen… de geur van Camilla zal hij niet licht vergeten. Zijn eerste trofee.

© Ingrid Punt maart 2013


2 opmerkingen: